Design a site like this with WordPress.com
Get started

Alkalmazott Nemzetközi Metodikák

Nem gondoljuk, hogy mi találtuk fel a spanyol viaszt. Azt azonban igen, hogy tudjuk, mitől ‘döglik a légy’, hogy melyek azok a nemzetközi módszertanok, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy kivezessenek bármilyen krízisből.

A CoronEXIT Leader Program végére mindhárom metodikát tudod majd alkalmazni.

Design Thinking - CoronEXIT Leader Online Program

Design Thinking

Design Thinking (designgondolkodás, tervalapú gondolkodás, tervezői gondolkodás) a kreatív gondolkodás, személyközpontúság (ügyfélközpontúság) és az agilis design (célba fogott esztétikai élményt, örömet nyújtó tervek) új korszaka. Hatékony módszer a problémák jó megközelítésére, újrafogalmazására és meghatározására, gyümölcsöző megoldások kialakítására, vonzó felhasználói élmények létrehozására.

Ha egy olyan új szituációba kerültünk, amelyben nincsenek jól működő terveink, eszközeink, ebben az esetben fel kell vennünk az ú.n. “design attitűdöt” (tervezői állapot), tervezői szemlélettel, professzionális tervezőként kell gondolkodnunk és helytállnunk.

A designgondolkodás középpontjában elsősorban azok a stratégiai döntések állnak, melynek segítségével a felhasználói út meghatározására, létrehozására és bejárására összpontosítunk, nem pedig a korábbi gyakorlatokra, már meglévő folyamatokra és technológiákra. A designgondolkodás az innováció és a meglévő ismeretek egyidejű hasznosítása. [Wikipedia]

Being at Full Potential

Egy coaching metodika, mely a jóból kiválót teremt. A BEING at Full Potential szerint létezik egy olyan világ, amiben a vállalatok tudják, hogy az eredményességükhöz, a sikerükhöz, a hatékonyságukhoz (a kiválóságukhoz) az egyéni munkavállalókban rejlő potenciál realizálásán keresztül vezet az út.

A BEING at Full Potential egy coaching és kiértékelő metodika, mely vizuális értékelő rendszerre alapozva strukturáltan teszi lehetővé az egyénekben, csoportokban, a vállalatokban szunnyadó lehetőségek maximalizálást. Ezt az egyéni és szervezeti KÜLDETÉS (Why) meghatározásával, a ÉRTÉKEK használatba állításával (How) teszi EREDMÉNYESSÉ (Results).

A BEING at Full Potential modell láthatóvá teszi a láthatatlant: méri a potenciál aktuális kihasználtsági állapotát és feltárja a lehetséges fejlesztendő területeket. [Being at Full Potential]

LEGO® Serious Play

A Lego® Serious Play® (LSP) egy facilitált csoportmunka, kommunikációs és problémamegoldó módszer.

A résztvevőket kérdések során vezeti végig a facilitátor, eközben mindenki Lego modelleket épít, speciálisan az LSP-hez válogatott építőkészleteket használva. Ezek a 3D-s modellek szolgálnak az adott kérdésről, problémáról folytatott diskurzus, a problémamegoldás, a tudásmegosztás, illetve a döntéshozatal alapjául.

Az LSP módszert sikeresen használják összetett helyzetek, problémák elemzésére, megoldására, vagy amikor szeretnénk új megközelítéseket, új információkat is bevonni. [Wikipedia]

%d bloggers like this: